شاخص های کارآفرینان نوپا بر اساس مدل دیده بان جهانی کارآفرینی

ساخت وبلاگ

قبل از هر چیز بهتر است درباره دیده بان جهانی کارآفرینی مختصری بخوانیم تا با این بخش و فعالیت های آن بیشتر آشنا شویم.

درباره دیده بان جهانی کارآفرینی

همانطور که در وب سایت رسمی دفتر دیده بان جهانی کارآفرینی – Global Entrepreneurship Monitor (GEM)- نوشته است؛

" ديدبان جهاني كارآفريني (GEMGlobal Entrepreneurship Monitorدر سال 1997 با مشاركت دانشجويان برجسته كشورهاي انگليس، آمريكا، فنلاند و ايرلند، بابسون كالج و دانشكده‌ي كسب و كار لندن و با حمايت قوي بنياد كارآفريني كافمن ايجاد شد."

 

ديده‌بان جهاني كارآفريني، كنسرسيوم دانشگاهي مركب از تيم‌هاي علمي- پژوهشي است كه مأموريت اصلي آن ارزيابي و ارائه داده‌هاي پژوهشي معتبر در سطح بين‌المللي درخصوص فعاليت‌هاي كارآفرينانه است.

 

 جمیله خرازی و کارآفرینی

اهداف GEM

هدف برنامه پژوهشي ديده بان جهاني كارآفريني (GEM)، برآورد سالانه‌ي سطح ملي فعاليت‌هاي كارآفرينانه مي‌باشد."

به طور كلي اهداف برنامه‌ي پژوهشي GEM عبارتست:

 

1.     سنجش و ترازيابي سطح فعاليت كارآفرينانه ميان كشورهاي عضو

2.     كشف رابطه‌ي نظامند ميان كارآفريني و رشد اقتصاد ملي

3.     شناسايي عوامل مؤثر در ارتقاي سطح ملي فعاليت كارآفرينانه

 

 اهداف برنامه‌هاي جديد پژوهشي GEM، عبارتند از: مقايسه‌هاي جهاني، گزارش‌هاي ملي و گزارشات موضوع‌هاي ويژه (تحقيقاتي) بر مبناي گردآوري دوره اي اطلاعات سالانه در كشورها هستند. بيش از 120 پژوهشگر از سراسر جهان در پروژه‌ي GEM فعالانه مشاركت دارند.

 

 

فعالیت های کارآفرینی نوپا

منظور از فعالیت های کارآفرینی نوپا، فعالیت های کارآفرینانه نوظهور و جدید در بین جمعیت 18 تا 64 سال است. طبق شاخص های بین المللی کارآفرینی، عوامل اصلی در تشویق افراد به کارآفرینی، کارآفرینی اجباری، فرصت گرا و فرصت گرای بهبود محور هستند.

کارآفرینی اجباری:

زمانی که به علت عدم وجود گزینه های بهتر جهت اشتغال، فرد اقدام به راه اندازی کسب وکار میکند. ایران در این دسته دارای امتیاز حدود 29 است و مصر و اسرائیل به ترتیب با امتیاز 42 و 12 به ترتیب بالاترین رتبه و پایین ترین رتبه را در این شاخص به خود اختصاص داده اند.

جالب است بدانید که اغلب زنان که فعالیت های کارآفرینی انجام میدهند در این دسته قرار میگیرند زیرا اکثر آنها به خاطر نبود انتخاب بهتر برای اشتغال یا مساعد نبودن شرایط برای رسیدن به خواسته اصلی خود دست به کارآفرینی می زنند. طبق آمار بطور کل کارآفرینی مردان در این 17.5 درصد و کارآفرینی زنان 8.5 درصد یعنی حدود دو برابر است.

کارآفرینی فرصت گرا:

در این نوع از کارآفرینی، یک فرصت جدید در بازارکار انگیزه ایی برای ایجاد کسب وکار میشود. در کارآفرینی فرصت گرا ایران دارای امتیاز 67 بوده که مالزی با امتیاز 86، آمریکا با رتبه 82 و آلمان با رتبه 80 بیشترین رتبه را درا ین زمینه دارند. پائین ترین رتبه نیز متعلق به کشور مصر با امتیاز 57 است.

کارآفرینی فرصت گرای بهبود محور:

در این نوع از کارآفرینی، فرد با هدف بهبود اوضاع و کسب سود و استقلال بیشتر اقدام به کارآفرینی میکنند. در این بخش آمریکا با 69 امتیاز در بالاترین و قزاقستان با امتیاز 24 پایین ترین رتبه را در بین 11 کشور دارند که در جدول زیر آمده است.

عکس جدول اینجا قرار داده میشود.

 

 

رتبه خلاقیت ایران در کارآفرینی!

در ارتباط با سطح نوآوری در کارآفرینی، همانطور که در نمودار زیر مشخص است، در بین 60 کشور دنیا ایران در جایگاه 56 ام قراردارد. بالاترین رتبه متعلق به کشور هندوستان است که رتبه 2 را در زمینه نوآوری محصولات و خدمات نوآورانه را دارد.

طبق آمار بدست آمده از بین کارآفرینان ایرانی 17 درصد وارد مرحله کارآفرینی نوپا شدنده و از این تعداد تنها 7 درصد از در 3 سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده اند، به مرحله ثبات رسیدند و 4 درصد از کسب و کار خود خارج شدند.


برچسب‌ها: جمیله خرازی, جمیل خرازی, بانموی کارآفرین, موسسه توس
+ نوشته شده در  دوشنبه یازدهم اردیبهشت ۱۳۹۶ساعت 4:41  توسط جمیله خرازی  | 
جمیله خرازی: تحول و پیشرفت در اطلاعاتِ کامپیوتری بینِ زنان در افغانستان...
ما را در سایت جمیله خرازی: تحول و پیشرفت در اطلاعاتِ کامپیوتری بینِ زنان در افغانستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 4jamilehkharrazi7 بازدید : 321 تاريخ : يکشنبه 7 خرداد 1396 ساعت: 19:03